28-08-2014

Bli lekekloke voksne med kurset Lekelyst!

Kurset "Lekelyst – med rom for lek" og jeg er stadig på farten. Det er et kurs jeg har hatt glede av å utvikle etter samtaler med barnehagepersonell og gjennom mange års praksis med barn i lekens fantastiske verden.  Nå tilbys det som åpent påmeldingskurs hos Utviklingsforum. Det er satt opp i mange byer - kanskje i nærheten av deg? Hvis du lurer på om dette kurset er noe for dere har du kursomtalen her:

I en tid hvor det er mange som har meninger om hva som er viktig å holde på med i barnehagen, er kunnskapen om leken ekstra viktig å holde fast ved. Dette kurset tar sikte på å gjøre personalet til lekekloke voksne som forstår hvordan de kan skape et rikt lekemiljø.
 Noe av det viktigste i et godt barneliv er å få fordype seg i lek. Leken er en drivkraft som ligger dypt i alle mennesker - en drift til å skape verdener i sandkassa, servere luftkaffe med største selvfølgelighet og ile ned rutsjebanen som supermann på viktig oppdrag.


På dette kurset lærer du –

  • Å stå for at leken er en nødvendig og grunnleggende kilde til livslyst, læring og tilhørighet
  • Å forstå lek ved å sammenligne den med en engasjerende fortelling.  Slik kan vi identifisere oss med det barna gjør, lese lek og forstå hvordan vi kan hjelpe, støtte og stimulere til lekelyst for alle.
  • Hvordan vi kan skape fysiske rom med materialer og møblering som gjør at barna får inspirasjon til å forfatte og fordype seg i skapende lek.
  • Noen grunnleggende tanker om hvordan voksne kan skape sosiale rom for lek, se sin rolle og delta slik barna trenger og ønsker.

Kurset byr på en rekke inspirerende bilder, praksisfortellinger, ideer og eksempler som kan lokke fram lekeglede og kreativitet hos barn og voksne. Ønsker man et personale som har glød, kunnskap og lyst til å male barnehagen i lekens farger, er dette det rette kurset. Kurset passer for alle som arbeider i barnehage.

Kurset kan bestilles via trubrende@hotmail.com
News


ArkivDesign by In Obscuro