03-12-2010
Eventyrrom med vinterkyss og englestøv


En iskald vintermorgen fikk jeg komme på besøk i Olsvikåsen barnehage i Bergen. Jeg hadde hørt rykter om et mystisk rom med rosa dør og underlige hemmeligheter.
 
Jeg fikk omvisning i rommet av tre barn. Nøkkelen hang i en krok over døren. Den måtte vi ha, men ikke bare den.... en lommelykt måtte også til for å oppdage skattene der inne. Barna dempet stemmer og ble alldeles andektige i det de gikk inn i rommet.

 

Rommet var bittelite. Det hadde vært et formingslager en gang i tiden, men nå skjulte den et forråd av filosoferende stemninger, vakre ting, bilder og rariteter som satt i gang hviskende samtaler. Nå var visst vinteren flyttet inn. Her var vegger og tak hvite, en hvit benk med hemmeligheter fristet til å sette seg på kne. Barna pekte med lommelyktlyset og viste stolt frem - "Se her da... en pingvin, her er en tryllekule. Det er engler i taket her også..."Rommet brukes som et rom for rare og nye tanker. Barna spør om å få gå inn der når de trenger et pusterom i hverdagen. Da går de inn en liten gruppe og en voksen.

De voksne forteller meg at barna er stolte av rommet og drar foreldrene inn der også. Det opptar dem. Det er tydelig et rom som inviterer til nærhet mellom små og store, til å samtale, lufte tanker og lage fortellinger. 

Vi trengte bare fem minutter der inne og nye tanker var allerede på vei. Vel ute igjen slår det meg at denne ideen håper jeg flere vil låne. 


Kan vi høre Nordavinden suse, bruset fra en englevinge eller lyden av frost i denne urnen - kanskje, kanskje...


Her har Kong Vinter lagt igjen noen av sine vakreste skatter


Mon tro om det er denne tryllekulen som gjorde at vinteren kom helt inn i krokene i dette rommet?


News


ArkivDesign by In Obscuro