01-10-2010

Magiske samlingsstunder på veien og i bokform

Etter fire år med innsamling av intervjuer, skriving og redigering ble endelig boka Magiske samlingsstunder ferdig. Det kom ut 1. desember 2009. Det var mange som trengte påfyll til samlingsstunden for etter 10 mnd. har den solgt 2000 eksemplarer.

Boka handler i korte trekk om samlingsstundens historie og hvilke utfordringer vi står ovenfor når vi skal lage samlingsstunder med barna i dag. Den viser en rekke metoder, virkemidler, løsninger som kan gjøre samlingsstunden til et høydepunkt. Den viser hvordan samlingen kan bli et estetisk møte, et lekende møte, et møte for kunnskap og identitetsutvikling. Den har også et kapittel om hvordan man kan gå systematisk til verks for å skape stunder med rød trå og godt innhold. 

Interessen for temaet og boka var stor i barnehagene allerede før boka kom ut. Jeg startet derfor å holde kurs i 2008. Da jobbet jeg i barnehage, men forstod snart at omfattende kursing ikke lot seg kombinere med barnehagejobben. Nå jobber jeg derfor i hovedsak med kurs... og samlingsstunden er selvsagt temaet. 

Den magiske samlingsstunden er et kurs for alle som trenger inspirasjon til å lage engasjerende gledesfulle samlingsstunder med barn.
Kurset er spekket med gode råd, ideer og erfaringer med å samle barn og voksnes konsentrasjon. Kurset gir råd om temaarbeid, læring innen fagområdene, estetiske inntrykk og uttrykk.  

Respons fra en ivrig assistent noen uker etter kurset:
"Før holdt jeg samlingsstund i sort/hvit. Nå holder jeg den i farger!"

News


ArkivDesign by In Obscuro