10-03-2011
Lag foreldrebibliotek!

Har dere bøker i bokhylla på personalrommet som foreldre hadde hatt godt av å lese? Da er det bedre at man tar dem ned, pusser støvet av dem og gjør dem tilgjengelige i et foreldrebibliotek.

Sett dem inn i en tilgjengelig hylle. Gjør den interessant ved å lyssette den godt, ha "månedens bok" og still dem ut slik at noen av omslagene synes - slik som i en bokhandel. Legg ved en lånebok med penn som foreldrene skriver navnet sitt og datoen de lånte boka i. Passe lånetid er tre uker.

Biblioteket kan først og fremst romme litteratur om oppdragelse, dannelse og om å være foreldre. Aktuelle forfattere kan være Sonja Kibsgård, Jesper Juul, Arne Hjeltnes og andre som skriver for foreldre i vår tid. Man kan supplere med gode eventyr-, sang- og billedbøker, navnebøker, idebøker og gode dataspill for barn.

I de barnehagene der dette har vært forsøkt ut har foreldrene kommet med gode tilbakemeldinger. Det har også ført til gode samtaler mellom foreldre og personale. Noen av bøkene har dessuten inspirert til å skape diskusjoner på foreldremøter og ført til en bevisstgjøring om vår felles oppdragerrolle.

News


ArkivDesign by In Obscuro