14-03-2011

Magiske naturmaterialer

Ull, silke, steiner, skjell, røtter, tre... Når naturmaterialer og -produkter taes i bruk skapes det en spesiell magi.

 

Har du et eventyr på hjertet blir det ekstra vakkert om du bruker naturmaterialer til en fin miniscene. (Mer om bordteater og naturmaterialer i "Dukketeater i barnehagen" - Anita Berge 2011)  

         

Silkestoffer faller fint, har klare farger og er vakkert å se på. De kan brukes som himmel, gressbakker, sjø og elver. Ha et lager med fargede sjal på lur. De kan man også danse med og bruke som kapper i dramaspill og lek. Silkestoffene virker stimulerende på barnets fantasi, lekelyst og sanseapparat. Enkelte hveder det også virker beroligende på nervesystemet (Jfr f.eks. nettbutikken vidunderbarn eller eventyrbarna.no)

Hvis du mangler figurer til eventyr kan nålefilting anbefales for å forme de figurene en måtte ønske. Da trenger du ull, nåler til formålet og en nålefiltepute (Det får du i hobbybutikken) Ullen tover seg og lar seg forme ved at du stikker i den med nålen gjentatte ganger. Stikker du lenge nok blir figurene solide nok til å leke med. En figur kan fra ti minutter til fire-fem timer å forme:

Steiner kan skape spenning i bordteaterlandskap og til modellmiljøer i lek med figurer. Utovet ull myker opp og kan bli alt fra gressbakker til luftige skyer. Røtter blir fine broer og huler.Lurer du på barnas fasinasjon for disse materialene - tøm et rom for plast. Sett inn kurver med småstubber, store klinkekuler, røtter, greiner og kongler, kister med ull - tovede baller og utovet ull, filtede dukker og dyr, silkesjal og treklosser. Se leken blomstre! (Kanskje kan man lage "det grønne rommet" - med "grønne" leker, gardiner, friske planter, grønt stoff og filtblader og blomsterranker hengende fra taket - litt eventyrskog. Det ville ungene likt) 

Her er sider du kan få inspirasjon og kjøpe materiell:

Etsy: Side for hjemmelagede produkter, farget ull i vakre varianter, ullballer og annet. Surf litt på disse sidene og kvelden fyker fort. Kanskje finner du noen skatter. Her er blant annet noen fabelaktige nålefiltede dyr, drager og fugler til salgs eller inspirasjon. De kan brukes til samlingsstund eller lek. Her finner du lekesilker.
Skriv silk, wool eller annet under søkerord og du finner fram i vrimmelen.

Carrs kreative leker: Her finner du filtede dukker og hele eventyrsett

 

Creative company: Ulldukker - materialsett med trinn- for trinn- guide

Vidunderbarn: lekesilker og annet

 

                    

Når barn får slippe til med silke, fjær, mose og naturmaterialer tar det ikke lang tid før nye scener kommer til...


News


ArkivDesign by In Obscuro