09-04-2011
Alternativ til vattkulekyllingene?
- påskeforming
Påsken nærmer seg og vi rigger til formingsbordet med vattkuler og fjær. Kyllinger med skjeve øyne, nebb i pannen og løse fjær skal limes - de er da så skjønne. Jo, da de er da det, men kreative barn trenger mer å henge fingrene i for å kjenne at skaperlyst og skapertrang virkelig får blomstre.

Her er noen alternative kyllinger, reder og formingsmoro:

Ullkyllinger

Kanskje dere skulle eksperimentere litt med ull i år?

Ullkyllinger kan toves med ull og varmt grønnsåpevann. Etter tørking kan de få nebb og øyne av f.eks. filt  

Kyllingene kan også nålefiltes. Det liker de eldste å holde på med. Da kan de bruke de fargene de vil og lage hanekammer, tre vinger og grønn stjert om de vil:Til nålefilting trenger dere nålefilteputer og spesialnåler for filting


Da er de bare å stikke, stikke, stikke (Pass fingrene!)

Modellerkittkyllinger

Den gode, gamle modellerkitten er super. Det kribler i skapergleden når vi tar fram ren, ublandet modellerkitt. Det er ypperlig å forme i og man kan stikke inn fjær, knapper og annet for å lage personlig vri på dem.

Still dem ut på et bord dekket av fløyel, eller kanskje slik - ytterst på en skrue som er skrudd et stykke inn i en plate. Platen kan henges på veggen.

Garnrede

Noen kyllinger og egg liker å ligge trygt i et rede. Det kan man lage av kvist fra naturen, men også garn som her:Til garnredene trenger du dette:Lim (skolelim eller tapetklister) glass/kopper og garn. Det er lurt å smøre litt matolje på glassene. Da blir redet lettere å lirke av.

Hvis man syns lim er litt klissete kan man bruke sukkerlake som bestemødrene våre gjorde (to toppede ss. pr. kopp vann kokes og avkjøles)

Dypp garnet i limet og legg over bunnen av glasset. 

  

La redene tørke og ta dem av glasset. I disse unike redene kan eggene ligge i fred og ro - helt til kyllingen kanskje klekkes ut en morgen? 
 Rede i kreppapirBarna likte så godt ideen med trådredene at de tenkte. "Kanskje vi skulle lage et stort rede sammen - et kjemperede!". Med litt felles tenking kom vi på at bøtter og baljer kan brukes som former. Trekkpapir kunne byttes ut med garn så var vi i gang:
Dette redet ble så stort og flott at det kunne romme nykokte egg til alle store og små på påskeforkosten


Billedinstallasjon

Bruk en plate med skruer til å lage installasjoner på. La barne få garn, fjær, ull, egg, silkeblomster og annet du kan komme på. Legg det tilgjengelig å se hva barna tryller fram. Her er et av våre påskeinstallasjoner - en fin veggdekorasjon i påsketiden. (Tingene er limt på med pistollim - med hjelp fra en voksen. Man kan også bruke vanlig skolelim og smøre trådene med)


 

Påskeskogen

Ta med dere påskepynt, fjær og strimler med kreppapir ut i naturen og se hva dere kan skape der ute - se egen nyhetssak med vakre bilder

God påske!
 

News


ArkivDesign by In Obscuro