25-11-2011
Introduserer Sokketussen!


Sokketussen synes nå det var på tide å bli introdusert. Han har bodd hos meg siden jeg jobbet blant de minste der han var en hverdagssjarmør som raskt fikk latteren til å trille. Han dukket ofte opp i samlingsstunden som et troll av esken, snuste litt på barna og opplevde ting sammen med oss.Han er dessuten en super hjelper som tør stupe ned i den uendelige kisten med allverdens hemmeligheter. Når Sokketussen stuper i kisten, dirrer luften av spennning. Hva finner han i dag? 
  
Av Anita Berge har vi lært at lys i bunnen av esker og kister gir en ekstra spennende effekt. Jeg liker å bruke batteridrevne ledlys fra Clas Ohlson

I bunnen har jeg et lag med konfetti slik at den mystiske tingen ikke blir så lett å finne. Sokketussen får ofte konfetti i munnen som han spytter på golvet til stor jubel fra ungene)Kisten er kjøp i hobbybutikk og malt med vanlig hobbymaling (Søstrene Grene har umalte kister i butikken sin om dagen) Prikkene er av plysj, men ullkuler, knapper eller filtsirkler gjør samme nytten.

Sokketussen er i utgangspunktet en klassisk sokkedukke, men han vi ha seg frabedt å bli kalt "vanlig". Han har litt ektra utstråling på grunn av sine tettsittende øyne,  tenner, tunge og myke blå nese. Han er dessuten svært fornøyd med sin nye hårmanke. Den som før var laget av grønt garn ble byttet ut mot feiende flotte og mer rørlige fjær.  

Har du lyst til å lage din egen sjarmør? Dette er det du trenger:Et avklippet ben av en barnestrømpebukse, hår av garn eller fjær, øyne - limt nær nesen så man kan se han dypt inn i øynene, kanskje et par filtører, en tunge og et par tenner på tørk av tykk filt. Litt ekstra ull stappes inn der snute og hake er plassert. Det gir han litt "kjøtt på beina". Med limpistol monteres delene raskt der du vil ha dem.

 
I en slik sokk finnes mange rare ansiktsuttrykk.

Sokketussen liker godt å ha et sted å bo - i en hatt, under et teppe, i et filthus eller i en kiste.Snart har du en personlighet som kan gi liv til grå dager.Så glade kan vi bli for en levende sokk. Stor klem!

News


ArkivDesign by In Obscuro