18-01-2012
Er du korka, eller?

Korker her og korker der. Etter to måneders samling er vi blitt melkokorkmillionærer - hvertfall nesten. Ikke èn melke- eller juicekartong har gått til resirkulering uten at vi har skrudd av korken. Kanskje vi kunne bruke dem til noe? Her er noen ideer som dukket opp:

- La korkene være byggematerialer. Vi bygget, stablet, sorterte og la i mønster. Har man pistollim kan man gjøre byggverkene mer varige og fortsette byggingen neste dag.
- Lage kjøleskapmagneter. Man kan male dem ensfarget, lage biler med runde hjul, blomster, aldrimette larver og annet spennende.
- Tusje eller lime bokstaver på, stave og leke med dem
- Med litt gull- og bronsemaling ble de fine penger til butikklek og i sjørøverkisten
- Lage spill! Korker er perfekte spillebrikker. Man kan lage store stigespill, ludo eller egne spill. Vi har hatt stor glede av spillet "tre på rad". Den ble laget med enkle materialer:En eske som ble malt, et stykke filt, garn og korker i ulik farge. (Tre av hver)Filten klippes til og limes på lokket. Garnstumper ble dyppet i tekstillim og klistret på filten slik at de dannet firkanter.

Spillet er for to. Reglene er enkle: Det er om å gjøre å få tre av sine brikker på rad og rekke - loddrett, vannrett eller å tvers. Man legger brikker annenhver gang. Når alle tre brikkene er lagt, flytter man dem. Det er kun lov å flytte til ledig firkant som står i kontakt med firkanten brikken står på fra før.Når spillet er over kan brikkene bo i esken til revansjelysten tar over igjen.

Andre ting vi kan bruke korker til:
- Lage øyne, munner og neser av dem. Man kan male eller tusje på. Disse kan f.eks. brukes til:


...å rocke opp modellerkittfigurene


...som dekorasjon på vittige blomsterpotter. Nå gleder vi oss til påske der karsen i år skal få en personlig touch. 

Øyne kan også gi personlighet til sokkedukker, hjemmelagde kjepphester og hjemmelagde teaterdukker. 

Mens jeg holdt på med korka ideer dumpet en link ned i facebookpostkassen. Via Kreativt gjenbrukssenter på Grønland kom disse vakre bildene av korker til inspirasjon i kunst. Via No Time for flash cards kom ideen om å lage en minikatapult med en kork og ispinner. Hos bloggen Crafty Crow er det samlet en rekke ideer - Wow! 


Etterhvert som vi leker oss med korkene vil listen over ideer ingen ende ta. Fortsett listen sammen med barna du har rundt deg... Samle noen korker og spør barna hva de kan brukes til. Da får man slikt å føre og slikt å gjøre i lang tid fremover. Det er en garanti!

News


ArkivDesign by In Obscuro